dimecres, 17 de juny del 2020

Tres problemes per trobar pautes inductives


Bon dia!

Avui us proposo tres problemes per que pugueu trobar algunes pautes de forma inductiva i provar després de justificar-les.

Primer problema
El dia 20  d'abril us proposava que trobéssiu amb quantes parts dividien el pla com a màxim n rectes. Ara us proposo la mateixa qüestió però amb circumferències: quantes regions poden determinar com a màxim n circumferències?

Segon problema
Aquí teniu un triangle similar al de Pascal. Hauríeu de descobrir com està construït i també totes les propietats que hi pugueu trobar:

1
1   2
1   4    4
1    6    12   8
1    8    24   32   16

Tercer problema
En un cercle, si tenim dos punts sobre la circumferència al traçar la corda que determinen ens donen dues regions, si tenim tres punts i tracem les tres cordes pertinents ens donen 4 regions, si en tenim 4 el nombre de cordes és 6 i el nombre de regions com a màxim 8. Estudia com depèn el nombre de cordes i el nombre màxim de regions, del nombre n de punts sobre la circumferència.



Solucions a tres problemes per trobar pautes inductives

Bon dia!

Sento el retràs, però problemes tècnics, no em van deixar donar la solució quan tocava.

Avui he rebut solucions d'en Lluís i d'en Pere. Les d'en Lluís són aquestes:





i les d'en Pere aquestes:







Bé sembla que funciona, però si som cauts i veiem que passa per 6 punts, veure la figura, aleshores tot just en surten 31 i no 32 com era d'esperar.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari